АТАРСКИ ПУТЕВИ И У ПАСИ ПОЉАНИ
8.11.2014


У оквиру подршке остваривању активности пољопривредних произвођача и Савета грађана у општини Палилула, председник општине Бобан Џунић, обишао је са сарадницима и Сашом Стоиљковићем, начелником Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша село Паси Пољана. У овом насељеном месту општине Палилула реализују се радови на изградњи планираних  деоница атарских путева у дужини од око 2000 метара.

Захваљујући подршци Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша, почетком ове године на подручју општине Палилула уређено је 13.километара атарских путева. Другим тендером обезбеђено је да се током октобра-новембра месеца заврши још 12 километара сеоског пута. По речима председника општине Бобана Џунића, „Стратешким планом развоја општине“, као примарни задатак наведена је активност на оживљавању села, од којих се у будућности очекује да буду основа одрживог развоја Градске општине Палилула и Града Ниша. Значај овог пута јесте безбеднији долазак до ораница и пашњака, који се у општини Палилула простиру на површини од око 7.750 хекатра. Од тога 6.648 ха су обрадиве површине а 747 ха су пашњаци.

„Предлог за изградњу атарских путева у општини Палулула дали су житељи 15 села са овог подручја. Овим планом обухваћена су села Лалинац, Крушце, Мрамор, Мраморски поток, Ново Село, Чокот, Доње Међурово, Горње Међурово, Бубањ село, Паси Пољана, Доње Власе, Габровац, Бербатово, Вукманово, Суви До. Миливоје Митић председник Савета грађана села Паси Пољана истакао је да се у овом насељу, захваљујући подршци руководства општине Палилула, у последње две године остварују бројни инфраструктурни пројекти. Атарски пут у Паси Пољани, повезаће село са Малошиштем, Новим гробљем и аутопутем ка Скопљу.

До краја ове године, како је истакао Саша Стоиљковић, начелник Управе за пољопривреду и развој села, на терирторији Града Ниша, биће изграђена мрежа атарских путева укупне дужине од 40 км. Вредност ове инвестиције, за коју су средства обезбеђена из Републичке и градске касе износи 30.милиона динара. Руководство Градске општине Палилула редовно сагледава потребе становника који се баве пољопривредном производњом и улаже максималне напоре да се ова привредна града унапреди. (Д.В,ЕКОполис)